Wedstrijden

Een match waarvan je veel verwacht maar weinig bracht. 0-3


Union voelt zich al helemaal thuis op Den Dreef en liet zien dat er meer nodig is dan wat OHL bracht om in de PO een plaatsje te verdienen. De bezoekers toonden lef en waren balvast van bij de aftrap. OHL wou wel maar kon niet tegen dit uitgekiende voetbal van de geel-blauwen. "C'est L'Union qui sourit" na een match die nooit die van OHL was. Kopbalspecialist Burgess scoorde al snel de 0-1 op een corner en na 20 min. was de kous al af na een gelukstreffer van de Brusselaars. 0-2. OHL vond geen tegenzet, speelde te traag en ongeïnspireerd. Geen voorzetten, achteraan over en weer voetbal en veel balverlies waren de enige middelen van een lome thuisploeg. Om een speler op niveau te vinden moest je naar de Unionisten. Cojocaru had wellicht zijn verjaardag anders gewild maar zijn ploegmaats wilden niet mee. Union speelde slim én doeltreffend. De vele vervangingen bij beide ploegen waren dan ook geen verrassing. Ariël zal meer waspoeder moeten gebruiken om punten te pakken. Op de mat waren er geen ideeën en vooral geen bruikbare ballen voor de "Pistolero". Holshauzer probeert een plaatsje in het wandelvoetbal te bemachtigen, Tamari had veelvuldig balverlies en Torsteinsson en De Norre maakten voortduren ruzie over hun foute passes. We moeten de bezoekers feliciteren met hun aandeel in het spektakel want Khun Top zag zijn ploeg zwalpen. Een eerredder kwam er zelfs niet al was de goed ingevallen Kiyine er dichtbij. Maar ook Morris gaf geen krimp en bewees dat dit elftal nog ver kan geraken met hun mentaliteit, hun koelbloedig spel en de knappe afwerking. Dat alles ontbrak er bij onze geliefde ploeg. Zulte zal het dan maar moeten bekopen zeker?


Achter de Kazerne is het altijd moeilijk. 0-0


De kakkers zijn altijd te duchten in het AFAS stadion. Deze scheldnaam werd destijds door de Socialistische Racing supporters naar de Katholieke KV supporters geroepen. Vandaag is het nog steeds een veel gebruikt scheldwoord om de KV Mechelen supps te jennen. PD was er met een volle bus aanwezig om OHL te steunen. De Kakkers konden hun naam geen eer aan doen omdat OHL verzuimde het werk af te maken. Beide ploegen konden wel scoren maar de VAR was alert en keurde beide doelpunten af. Na een over en weergaand eerste halfuur kreeg een thuisspeler de rode kaart na een forse tackle op Maertens. OHL had nog meer dan één helft om de drie punten mee te nemen naar Leuven. Hiervoor moest het de thuisploeg onder druk zetten met snelle balwisselingen en blijvende dreiging. Malinois speelde zoals verwacht met een dubbele verdedigingsgordel en snelle tegenstoten. OHL was echter niet bij machte om de muur te slopen. Het spel was te doorzichtig en er werd geen snelheid gemaakt. Brys verschuilt zich achter de slechte staat van het veld na de felle regenval maar dat vinden we een matig excuus. Nu de opbouw van uit de eigen rechthoek onder de knie is kan hij trainen op het slopen van een verdediging die zich achteraan schuilhoudt. Een tip, geen kritiek. OHL beet dus zijn tanden stuk op de KV verdediging waar de doelman zelfs geen bal moest redden. Anderzijds was de thuisploeg nog het gevaarlijkst op de tegenaanval. De supporters hoopten op een eerste zege sinds lang achter de Kazerne maar moesten met een leeg gevoel afdruipen. Voor de match waren de meesten tevreden met een gelijkspel maar achteraf bekeken was dit een verlies van 2 kostbare punten. Weinig ideeën om de thuisploeg uit verband te spelen en vooral te weinig snelheid in de acties waren de oorzaak. OHL weet nu dat er nog een lange weg af te leggen is om in de top te blijven. 17 punten zijn echter een goed resultaat maar we merkten dat je meer moet halen uit deze aangeboden kansen. Tegen Union wacht er opnieuw een uitgekookte tegenstander. Hier krijgen de bezoekers een mooie plaats aangeboden. Op Mechelen was het schandalig hoe de bezoekende supporter die een zitje kocht, op de "uil" na een klim op de "kiekentrap" zijn plaats moet innemen waar je dan nog maar de helft van het terrein degelijk kan zien. Beschamend voor een traditieclub die zich wil tonen. Het behaalde puntje zouden ze hiervoor moeten afnemen. Foei.

Ref: Bert Put - Toeschouwers: ?


El Pistolero doet zijn naam eer aan en knalt de Zebra's tegen het gras. 3-2


De Carolo's hadden slechts één puntje minder dan OHL dat verrassend op de 4e plaats prijkt. Onze jongens waren dus gewaarschuwd. Dat merkten ze ook van bij de aftrap. Beide ploegen tastten de verdediging af en probeerden het ultieme gaatje te vinden in de afweer. Nsingi kreeg na zijn schorsing de voorkeur op Gonzales maar het verschil in efficiëntie zou achteraf blijken. Nachon speelde nochtans een verdienstelijke match en trof ook nog de paal. Met zijn snelheid kon hij ook een paar kansjes creëren maar de afwerking bleef achterwege. Met een jonge speler moet je geduld hebben en hij kreeg na de pauze applaus bij zijn vervanging. Na de studieronde konden de bezoekers Cojocaru toch te grazen nemen met een "Lucky" doelpunt van Heymans, vorig seizoen nog ploegmaat van Thomas Henry bij Venezia. 0-1. Ondertussen verzorgden onze peter Siebe Schrijvers en Mandela Keita het zangkoor in de K. De sfeer zat er goed in en onze kapitein Thieu beloonde de fans met een gelijkmaker toen hij de bal voor Koffi afsnoepte en in het lege doel deponeerde. 1-1. Het kon nu alle kanten op. Na de rust hetzelfde spelbeeld maar het armgezwaai van trainer Still liet vermoeden dat de Zebra's er niet gerust in waren, terecht. De inspanningen kostten veel kracht en de vervanging van Nsingi en Torsteinsson waren een voltreffer van formaat. Holzhauser en El pistolero Gonzales brachten bij hun eerste baltoets OHL op 2-1 met een geweldig doelpunt van onze sluipschutter Mario, die in één tijd de voorzet van Raf onder de lat knalde. Charleroi leek het pleit te verliezen maar kwam terug op gelijke hoogte via een strafschop aangeboden door de VAR. De inspanningen van de thuisploeg waren vergeefs, of zo leek het toch. OHL zit in een goede "flow" en nam geen genoegen met deze stand. Ref Van Driessche had trouwens in min. 52 verzuimd om de centrale verdediger van de bezoekers een tweede gele kaart te tonen toen Maertens slim de bal afsnoepte en aan de cornerlijn richting doel liep. De trekfout was duidelijk spelbederf maar de kaart bleef in de zak. Achteraf had dit geen invloed want na een mooie driehoeksfase van De Norre via Ouedraego zou Gonzales de Zebra's voorgoed vellen. 3-2.Tussendoor had Koffi ook nog al zijn kunnen nodig om een duikende kopbal van Holzhauser uit zijn netten te houden. En met Gonzalez hebben we een echte killer in huis.  De drie punten bleven in Leuven na een spannende en zeer aangename match zoals de supporters er veel willen mee maken. De 4e stek blijft voorlopig behouden en in Mechelen kan OHL een mooi verhaal verder zetten. We zijn benieuwd. Op onze bus gaat het feestje verder.

Ref: Bram Van Driessche  - Toeschouwers: 5.500


Uitblinker Silva kon Mazzu zijn hachje redden. 2-2

In het "Lotto Park" valt er altijd wat te beleven. Vieren of naar de vertrokken gelaten van Coucke of Vandenhaute kijken, het kan allemaal. De recordkampioen stond na 0 op 6 met het mes op de keel. Met Mazzu zijn ze aan een nieuw avontuur begonnen. De miskopen met de vele miljoenen die er in het team gepompt werden brachten twijfel in de ploeg die ooit de Belgische top 3 nooit ontliep. Dit Anderlecht is slechts een zucht van wat het ooit was. De vele "belovende" talenten die er rondlopen moeten nu ook verkocht worden om het budget wat in evenwicht te houden. Toch merk je dat er veel kan bij de mauve-witten. Mister Michel en zijn compaan Roger zullen achter hun TV al menige zucht gelaten hebben door de beslissingen van het huidige beleid. OHL zou in het verleden met niet minder dan 5 doelpunten naar Leuven teruggezonden worden. Nu zijn ze tevreden met een "laatbloeier" als Vertongen en een laat gelijkspel. Esposito en Silva moeten het gewicht van de aanval dragen. Allemaal "on" Anderlechts. Alles wijst naar een ver verleden waar de Mauven bijna de enige Belgische ploeg was die zich met de top van andere landen kon meten. Als je op VTM dan ziet dat Mazzu, Vandenhaute en Peter Verbeke na de match het scheidsrechterstrio mondeling aanvallen is dat een vorm van frustratie na weeral een gelijkspel tegen OHL. In de laatste 5 wedstrijden 4 x gelijk en 1 overwinning van OHL. Je zou voor minder balen. Als OHL supporter ben je dan blij met een gelijkspel maar toch kon het beter. Alleen in de laatste 20 min. kon de thuisploeg wat druk zetten zoals het hoort. De inbreng van de afgeschilderde "wereldster" Vertongen had weinig invloed op dit gelijkspel. Anderzijds was de jonge 16 jarige Duranville een zeer inventieve invaller met een mooi doelpunt. Ook Silva was een voortdurende gesel voor de OHL verdediging. Bij de gelijkmaker kreeg hij de bal wel gelukkig voor zijn voet maar met zijn inzet was dit niet onverdiend. De statige thuisverdediging was nooit op de afspraak en daar maakten Torsteinsson in de eerste helft en Tamari net na de gelijkmaker dankbaar gebruik van om telkens op voorsprong te komen. OHL stal zijn puntje niet en kon met een verdiend gelijkspel richting Leuven. Bij de mauven denken ze nog steeds dat "lange Jojo" het verleden kan redden. Fout Mr Coucke. 1 op 9 bevestigd ons relaas.

Ref: Jonathan Lardot - Toeschouwers: ?


Gonzalez op de afspraak voor een zuinige zege.

2-1

Oostende bleek een taaie tegenstander die met snelle uitbraken de tegenstrever pijn doet. Tamari had moeite met zijn snelle tegenstrever Urhoghide die hem telkens inhaalde bij zijn ruches naar doel. Ook Ambrose en andere kustjongens lieten hun snelle benen bewonderen in deze match. Hierdoor had OHL alle moeite om de tegenaanval te ontwijken. Na een paar minuten bleek dit al succesvol want Patris was niet op de afspraak om de flank te verdedigen en na een schot van de bezoekers kon Cojocaru onvoldoende afweren en bedankte Hornby met een inlegger. 0-1. De Oostendse krabben konden nu hun geliefde spel nog meer spelen en bleken wij verschillende uitbraken gevaarlijk. OHL liet zich niet onbetuigd en tastte de bezoekende verdediging meermaals af. Er waren kansen maar geen doelpunten meer tot na de rust. OHL stapte nu beter op de mooie grasmat en kreeg opnieuw kansen via Tamari. Yves Vanderhaege zag zijn jongens net naast en buitenkant paal trappen voor de 0-2. Maar de Witte brigade lag op de loer en toen El Pistolero sluw binnen trapte uit een schuine hoek was alles in evenwicht. Mario was trefzeker bij zijn eerste basisplaats en dat beloofd voor de toekomst. De wedstrijd kon alle kanten op maar de 1-1 stand leek de juiste. Toen iedereen hier al vrede mee nam liet clubicoon Mathieu Maertens zijn klasse nog eens bewonderen. Invallers Ouedraogo en Holzhauser toonden eveneens dat ze erbij horen want de doorsteekpas van Raphael was subliem en de afwerking van Thieu eveneens. 2-1. Ook Kuharevych en Dom mochten nog mee vieren. Met deze zuinige overwinning en 12 op 18 punten staat OHL vooraan in de rangschikking en kunnen we met een gerust gemoed naar Anderlecht. Daar hebben we niets te verliezen maar ieder OHL hart hoopt op ............. Wij zullen er zijn.


Een mooie driepunter op Sclessin 1-3


Standard telde slechts 4 punten uit de eerste 4 wedstrijden en moest vol aan de bak om dat te verbeteren. De thuisploeg nam dan ook van bij de aftrap het initiatief om Leuven onder druk te zetten. Veel balbezit maar weinig dreiging was het resultaat. Cojocaru, die een voortreffelijke wedstrijd speelde, moest slechts éénmaal redding brengen in het eerst halfuur. OHL onderging wat zenuwachtig het spel maar was bijzonder efficiënt in de afwerking. De onvermoeibare Maertens glipte door de Standardverdediging na balverlies van de rouches en legde de bal perfect voor afwerker Thorsteinsson 0-1. Nog voor de rust deed Nsingi hetzelfde toen Patris eveneens de zwakke laatste lijn van de thuisploeg te grazen nam 0-2. Het was wel opletten na de rust want Nsingi werd terecht, na een onbesuisde tackle, naar de kleedkamer gezonden door een zwakke scheidsrechter. OHL moest de tweede helft verder met 10 man om de Standarddruk te overleven. De thuisploeg had geen keuze en OHL moest de voorsprong verdedigen. Onze helden werden wel van de druk verlost na een derde doelpunt van snelle Tamari na nogmaals dom balverlies van de roodwitten 0-3. Standard zou deze opdoffer niet meer te boven komen en de 19.000 trouwe Luikse abonnees moesten ontgoocheld afdruipen na de match. De bezoekers speelden nu de bal geslepen rond bij ieder balverlies van de drukkende thuisploeg. Het was nog even schrikken toen de bal op de tip ging na een fout van Vlietinck in de rechthoek. De slecht getrapte penalty van Emond werd eerst nog afgeblokt door onze doelman maar in de herneming verdween de clean sheet van het bord. Voor een zwak Standard een magere troost. Feestje op de bus op de terugweg was toen al lang gepland. We noteerden een puik debuut van Ricca die met zijn ervaring liet zien dat het een versterking is. De vele vervangingen bewezen ook dat de invallers klaar staan om t strijden voor elk puntje. Met een thuismatch tegen Oostende voor de boeg zit er wat hoop op een betere plaats in de klassering en wie weet kunnen we nadien stunten bij de "three stars" in Brussel. Nu toch even genieten van deze overwinning en beide voeten op de grond voor wat komt. Inschrijven voor de verplaatsing naar Anderlecht ga ik nu al doen want het is weeral combiregeling. Ref: Verboomen Toeschouwers: 18.930


Het hachje van Carl Hoefkens gered ... 0-3


Club Brugge kende een slechte start met 4 op 9. Met een goed gevuld stadion kon OHL de neutrale toeschouwer verleiden door een goed resultaat neer te zetten. De "positivo" zullen er wellicht anders over denken maar als je een PO2 plaats ambieert moeten de weggeefdoelpunten en de individuele fouten er uit. Ook al neemt Brys de eerste goal voor zijn rekening. We zagen in de vorige wedstrijden de bui al hangen met dit risicovolle geklungel in de rechthoek. Club Brugge en Nielsen bedankten deze keer voor het cadeau. Na een goede start toonde OHL dat het de evenknie was van de bezoekers. Nielsen scoorde wel met een gelukje maar stond buitenspel. Verder kon blauwzwart onze doelman niet bedreigen. Nsingi scoorde aan de overkant maar de VAR was spelbreker. Holzhauser begon aan zijn derde week skivakantie en mocht aan de rust verder gaan zonnen. Na de flater van Pletinckx en Malinov kon Jutgla een 2e keer scoren toen de thuisploeg zwak verdedigde. De Brugse aanvaller heeft moeilijker doelpunten gemaakt in Spanje en zo konden de Westvlamingen rustig de match controleren. Trainer Hoefkens zag het graag gebeuren. Het was al balen aan de rust en OHL had geen keuze. Na de pauze snel een doelpunt maken om terug spanning te brengen was het doel. Tamari die dringend een tweede hersencel nodig heeft om zijn snelle ruches met een degelijke pas te beeïndigen trapte eerst een vrijschop op de paal, nadien moest Mignolet 2x redding brengen op evenveel goede aanvalsfases van OHL. De aansluitingstreffer kwam er niet en Patris en dezelfde Tamari veroorzaakten nog 2 strafschoppen door individuele fouten. Vanaken had wat medelijden en miste beide, of was Cojocaru de betere? De VAR was telkens spelbreker en Lang kon zijn invalbeurt verzilveren met de herneming van de eerste strafschop. De landskampioen kon zo gemakkelijk deze wedstrijd afsluiten maar OHL is in staat om veel beter te doen. Tegen de grote ploegen punten pakken is een must als je de PO2 wil bereiken. Brys wou een waardemeter uit de 2 laatste matchen en kan meteen zijn conclusie trekken. Versterking wil hij ook nog maar waar is Ramos Mingo? en zaten Dom, Torsteinsson, Gamboa en Vlietinck niet op de bank? De zo lang aangekondigde spits is er nog steeds niet en Ricca en Mendyl zitten ook nog in de kern. Misschien toch met elf beginnen i.p.v. met 10. Spijtig voor Holzhauser dan. Op Standard begint er een nieuwe uitdaging. Tijd om weer punten te pakken. Toeschouwers: 9.000 Ref: Lothar D'Hondt 


Antwerp nog een maatje te sterk. 4-2

Brys beschouwde deze match samen met de thuiswedstrijd van volgende week tegen Club brugge als een test om te zien hoever OHL op dit moment staat. Het resultaat zegt genoeg en hopelijk worden de vele foutjes aangepast in de komende weken. OHL startte zeer moedig aan de wedstrijd en liet zich niet intimideren door een sterke thuisploeg. De Ghelamco miljoenen zouden nadien de overmacht krijgen op een strijdend OHL. De pijnpunten van onze ploeg werden vooral in de tweede helft bloot gelegd. Niettegenstaande Antwerp vanaf de aftrap druk zette kon OHL zich kranig verdedigen en zelfs een paar keer gevaarlijk uitbreken. Zo miste Tamari van dichtbij, trapte De Norre over en trof nogmaals Tamari de deklat met een afgeweken bal. Het was telkens net niet genoeg. Halverwege de 1e helft kon Nsingi zijn eerste doelpunt in de JPL scoren na een knappe counter en een dito schuiver in de hoek naast een verraste Butez. OHL kon deze voorsprong goed gebruiken en liet zien dat ze niet voor niks waren afgezakt naar de miljoenentempel van Paul Gheysens. Zijn duur betaalde vedetten moesten nadien tonen waarom ze hun bankrekening zo vlot vol krijgen, en dat deden ze ook. Na een prachtige aanval over verschillende stations kon Nainggolan de gelijkmaker binnen trappen en slechts een paar minuten nadien trapte kwelduivel Frey al de 2-1 voorbij onze doelman. Het verschil in klasse werd duidelijk. OHL was even van streek en kon hiertegen weinig inbrengen. Na de pauze eenzelfde spelbeeld maar nu was het de thuisploeg die de lakens uitdeelde.

Onze jonge verdedigers betaalden leergeld want de spelers van de Bosuil drongen aan om te match te beslissen. Pletinckx had de handen vol met Frey en Patris was sterker in de aanval dan op zijn verdedigende stek. Op een zeldzame hoekschop kon hij echter van dichtbij de gelijkmaker inkoppen en dat was even genieten. 2-2. Het talent van de thuisploeg en vooral Balikwisha namen geen genoegen met dit gelijkspel en toverden een paar spannende momenten uit hun hoed. Eerst bracht de VAR hulp, nadien was er geen houden meer aan en kon deze talentvolle jongere zijn waarde tonen. Ondertussen bracht ook nog de deklat redding. Beide ploegen hadden nog een paar grote kansen maar de score veranderde niet meer. Brys en vooral het bestuur weten nu waar het schoentje knijpt maar dat wisten ze ook al eerder dachten we. We gingen strijdend ten onder en brachten op bepaalde momenten goed voetbal. Niet alle ploegen hebben het talent van de Antwerpenaren lopen. Gelukkig maar. ref: Bert Put 


Zes op zes na winst tegen Westerlo 2-0

Het moderne voetbal heeft rare kronkels. Dat merkten we al snel in de eerste thuiswedstrijd tegen Westelke. De spionkop zong "welkom in de hel van OHL" maar in mijn omgeving was er onrust en hadden de supporters hun bedenking over de "nieuwe" tactiek die als gevaarlijk, geklungel en getaffel werd omschreven. Ik geef toe dat ik er mezelf op betrapte met deze uitspraken. De ingestudeerde oefeningen om uit te trappen binnen de rechthoek konden rondom mij in de tribune weinig applaus uitlokken. Vermits uitblinker Ewout Pletinckx nadien op de TV verklaarde dat dit een opgelegde tactiek is aanzie ik mijn mening als "te weinig voetbalkennis". Marc Brys zal het zich niet aantrekken want hij prijkt met OHL bovenaan de klassering met een zes op zes. Bovendien 2x clean sheet, wat lang geleden was.

De Kemphanen namen de beste start en hoopten op een evenaring van wat promovendus Union vorig seizoen presteerde. Het verloop van de match ging er anders aan toe. OHL startte onzeker maar na 13 min. was de eerst goede aanval raak. Torsteinsson knalde aan de 2e paal de voorzet van jubilaris Maertens voorbij Bolat. De mannen van oud OHL speler Jonas De Roeck hadden geen keuze en moesten in de achtervolging. Kansen bleven niet uit en de Whites loerden op de tegenaanval. Veel schoonheidsfoutjes aan beide kanten brachten geen droomvoetbal. Gelukkig waren er bij OHL een paar jongens die een hoog niveau haalden om deze overwinning over de streep te trekken. De Norre, Pletinckx en vooral jubilaris Maertens trokken hun medemaats mee vooruit. De tekortkomingen in ons elftal waren duidelijk maar gaan we niet opsommen. Bij de bezoekers was het niet anders. En als Tamari eenmaal zijn hersenen had gebruikt was de beslissing eerder gevallen. Nu was er wat hulp van een bezoekende verdediger die knullig de bal met de hand speelde in de rechthoek. Ref Brent Staessens, die een bleke wedstrijd floot nam nu de juiste beslissing. Holzhauser, die zich al een paar keer ergerde aan het geleverde spel, knalde de strafschop feilloos in de rechterhoek. 2-0 en boeken toe voor Westerlo dat met een man minder de match moest vol maken. Het blijft dus wachten op de fameuze spits om wat trefzekerder te worden en de onzekerheid weg te werken. Op Antwerp zal het zeker niet makkelijker zijn en met een volgende thuismatch tegen Club Brugge in het verschiet zijn deze 6 op 6 een opsteker. Ref: Brent Staessens 30/7/22

Toeschouwers : 4412


De start niet gemist

OHL wint met 0-2 bij Kortrijk


De eerste wedstrijd van het seizoen is altijd een moeilijke zeker als het op verplaatsing is. Dat was deze keer niet anders want de "Kerels" van Kortrijk namen een snelle start. De thuisploeg wou de drie punten in Kortrijk houden en greep OHL meteen naar de keel. Onze jongens kraakten maar begaven niet, gelukkig maar. OHL kon maar enkele keren uitbreken en moest de ganse eerste helft de wet van de sterkste ondergaan. Onze jonge verdedigers Patris en Pletinckx hielden samen met een attente doelman Cojucaru de nul tot de rust en hadden hiervoor wat geluk nodig. Zij waren ook de uitblinkers van deze wedstrijd aan het eindsignaal. De rust was een uitgelezen moment om bij te sturen en even op adem te komen na een furieuze start van de Guldensporenslag.


OHL toonde na de pauze een totaal ander gelaat. De roodwitten hadden duidelijk op hun adem getrapt en konden het tempo van de eerste helft nog nauwelijks aan. Onze whites controleerden de ganse tweede helft, waren dominant en gevaarlijk. De Kerels konden nog amper eens uitbreken zonder veel gevaar. Kersverse kapitein Mathieu Maertens liet de meegereisde supporters op zijn manier juichen met een knap doelpunt uit de tweede lijn. De Westvlamingen moesten nu wel komen en snelle Tamari zag zijn kans om de ganse verdediging te omspelen en een geruststellende 2e doelpunt achter Ilic te deponeren. Kortrijk lag KO tegen de grasmat. Bij de bezoekers zongen ze toen al "feestje op den bus" OHL heeft zijn start niet gemist. Met Westerlo wacht er komende week een nieuwe uitdaging. Ref: Lothar D'Hondt - 23/7/22


OHL 3 - 3 Leicester City


Beide teams verdeelden hun spelers over 2 helften maar OHL kwam het sterkst uit de startblokken want na 24 sec. was het al raak via Tamari. Bij mistasten van ex. OHL doelman Iversen kon Nsingi na 11 min. de 2-0 op het bord zetten. Verrassend maar zeker niet onverdiend. De Leicester vedetten werden opgeschrikt en konden pas na de rust orde op zaken stellen met 2 treffers die de bordjes in evenwicht brachten tot de 90 ste minuut. Dewsbury-hall, vanop afstand en Daka met het hoofd, scoorden een mooi doelpunt. De bijkomende 30 minuten om iedereen wat meer wedstrijdritme te bezorgen vielen wat tegen want de foutjes stapelden zich op. Kuharevych scoorde na balverlies van Amartey en Ravet compenseerde en gaf Vardy de gelijkmaker cadeau. OHL bracht echter voetbal wat de supporters kunnen smaken en lijkt klaar voor de start. De Mexican wave bevestigde de goede sfeer in "den dreef"